Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να καθαρίσετε μόνοι σας την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού σας:

1) Ανοίξτε το καπάκι του κλιματιστικού από τις ειδικές εγκοπές στο πλάι (έχοντας απενεργοποιημένο το κλιματιστικό και εκτός πρίζας)

2) Αφαιρέστε με προσοχή τα φίλτρα (με προσεκτικές κινήσεις να μην καταστρέψετε τα στοιχεία του κλιματιστικού)

3) Τινάξτε τα φίλτρα να φύγει η σκόνη και ψεκάστε τα με ειδικό υγρό καθαρισμού που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο ή δημιουργήστε οι ίδιο ένα υγρό καθαρισμού με νερό και ξύδι. Στη συνέχεια αφού τα αφήσετε 5-15′ να δράσει το υγρό, τα ξεπλένετε με νερό και τα αφήνετε να στεγνώσουν στον ήλιο.

4) Τοποθετήστε το υγρό καθαρισμού σε ένα δοχείο με ψεκαστικό και ψεκάστε στα στοιχεία του κλιματιστικού (κυψέλες) στην εσωτερική του μονάδα για να φύγει η σκόνη, και αφήστε το 5-15′ να δράσει.

5) Τοποθετήστε στην πρίζα το κλιματιστικό και βάλτε το σε λειτουργία στη θέση ψύξεως. Το υλικό θα απομακρυνθεί μόνο του χωρίς ξέβγαλμα μέσω του σωλήνα αποχέτευσης και θα καθαρίσει όλο το εσωτερικό σύστημα.

6) Μόλις τα φίλτρα στεγνώσουν, με απενεργοποιημένο το κλιματιστικό, επανατοποθετήστε τα στη θέση τους με προσοχή.

7) Κλείστε καλά το καπάκι επιβεβαιώνοντας ότι έχει κουμπώσει καλά σε όλες τις πλευρές.

8) Το κλιματιστικό σας είναι έτοιμο για χρήση!

Προσοχή!Είναι σημαντικό και χρειάζεται ανά διαστήματα να κάνετε συντήρηση και στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, για την οποία είναι καλό να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο και έμπειρο ψυκτικό.

Στην EPEX SERVICE είμαστε στη διάθεσή σας να σας ενημερώσουμε για τη διαδικασία, να λύσουμε κάθε σας απορία και να έρθει άμεσα έμπειρος ψυκτικός εφόσον το χρειαστείτε, καλώντας μας στα Tηλ 2106850975 – 2106825691